HPD „Papuk“ Virovitica

            Planinarski izlet na Velebit

HPD „Papuk“ Virovitica organizira 19 – 20. lipnja 2015. planinarski izlet na Velebit sa idućim planom:

  1. lipnja polazak autobusa u 3 sata iz Virovitice. Dolazak na Zavižan, smještaj u Planinarski dom Zavižan i polazak na planinarenje na Veliki Zavižan ( planinari bolje tjelesne kondicije ) i Velebitski botanički vrt ( planinari slabije tjelesne kondicije. Po povratku u planinarski dom, hrana iz ruksaka i po želji uspon na obližnje vrhove Zavižanska kosa i Vučjak, večera i noćenje.
  2. lipnja polazak na Premužićevu stazu u 8 sati. Na polovici puta odmor uz hranu iz ruksaka oko 60. minuta. Dolazak u planinarsku kuću Alan u kasnim poslijepodnevnim satima. Odmor, večera, noćenje.
  3. lipnja vožnja autobusom do Jablanca. Po dolasku posjet najnižoj planinarskoj kući na svijetu „Miroslav Hirtz“ ( 20 m.n.m ). Nakon odmora na terasi uz piće, mogućnost planinarenja u slikovitoj uvali Zavrtnica ( ulaznica 20 kn nije u cijeni puta ) Ostali planinari mogu se odmarati na plaži uz kupanje.

CIJENA IZLETA : 500 kn

Cijena uključuje autobus kroz tri dana, ulaznice u NP „ Sjeverni Velebit“ , dvije večere i dva noćenja. Ostala hrana je osobna ( iz naprtnjače ).

Za rezervaciju izleta samo planinari primjerenijeg zdravlja i izdržljivosti, sa obavezno plaćenom članarinom za 2015. godinu mogu rezervirati mjesto na 098 909 3245 ( Željko Hmelik ). Broj ležajeva u planinarskom domu je ograničen na 28!

                                                                 VODIČ :

                                                               Željko Hmelik