Jednodnevni planinarski izlet u Ogulin, kolijevku hrvatskog planinarstva i uspon na Klek, planinu na rubu Velike Kapele, iznad grada Ogulina, jedno od najatraktivnijih i najpopularnijih planinskih odredišta u Hrvatskoj, organiziralo je ove nedjelje,17.6.2018. godine, Hrvatsko planinarsko društvo Papuk iz Virovitice.

Izletu u Zavičajni muzej grada Ogulina prisustvovalo je 20 virovitičkih planinara gdje su razgledali planinarsko-alpinistički dio, nakon čega su se popeli do planinarskog doma Klek gdje su odmorili 20tak minuta prije samog strmog uspona na vrh Klek (1181 m) na kojega su hrabro penjali se baš SVI (a bilo ih je od 20 do 70 godina mladosti)  unatoč sajli i mjestimičnoj potrebi za penjanjem uz pomoć ruku.

Sa vrha su uživali u lijepim vidicima prema Ogulinu i jezeru Sabljacima, Bjelolasici, a pogled su posebno privlačile slikovite stijene Klečice.

Po povratku u Bjelski, naselja iz kojeg je sam uspon i započeo, osmotrili su monolitnu stjenu Visibabu. Zatim su se odvezli u mjesto Sabljaki, 5 km od Ogulina i prošetali oko jezera.

Stigli su doma u 21:30.  Zanimljivo je da se cijeli dan nisu susretali s kišonosnim oblacima (hm, možda je naš Kiki ipak dobro otplesao).

—-ostale fotke u našoj galeriji————

klek 2018