Planinari HPD “Papuka” u svom su stilu obilježili prvi dan jeseni. Njih 27 krenulo je autobusom prema Podgariću.
U Vili Garić kratko su se okrijepili napitcima i štrudlama iznenađenja. Punih želudaca krenuli su planinarskim stazama prema najvišem vrhu Moslavačke gore – Humki. Neki su bili iznenađeni učestalim usponima odmah od početka staze. Požalili su one dvije, tri štrudle viska (tko bi odolio kada su bile tako fine, a gratis).
No, naš Željko je imao dovoljno pripremljenih legendi, pa nam je dao priliku da malo predahnemo dok nam je on pričao zanimljive priče o mjestu na kojem smo zastali. Na Humku opet pauza i opet štrudle iznenađenja.
Na vrhu Vis neki lupaju žigove, a drugi kupe kestene. Preko Puklog kamena stigli smo i podno starog grada Garića. Željko naravno zna puno o povijesti toga mjesta, a mi ga pažljivo slušamo.
Najinteresantnije su legende – znatno su maštovitije od modernih sapunica. Ubrzavamo korak motivirani slikom koju smo u jutro vidjeli u Vili Garić: veliki servirani stol na kojem je pisalo “Rezervirano za HPD “Papuk””.
Za čas smo se sa starog grada transportirali do tih stolova. Tri dame dobile su grah. Za najšarmantniju damu proglašen je nas Zlatko.
Ostali su jeli gulaš od veprovine, ali nitko nije dobio titulu šarmantnosti. Šetnja uz jezero, obilazak Džamonjinog spomenika, brojanje ovaca, sunčanje na ležaljkama uz jezero, gašenje žeđi – svatko je slobodno odabrao vrstu odmora prije ulaska u bus.
U busu su se sređivali dojmovi popraćeni obilatim smijehom.
Dan ispunjen, radostan, lijep – pravi planinarski.
Trenutke izleta fotografijom ispisali Ana, Svjetlana, Željko i Zlatko. Ostale foto u našoj galeriji.
f1 f2 f3 f5 f6 f7