17 planinara iz našeg društva je sudjelovalo na manifestaciji povodom obilježavanja Međunarodnog dana planina na kojem se okupilo oko 300 planinara iz 30 planinarskih društava iz Slavonije i iz drugih krajeva RH.

Park prirode Papuk i Slavonski planinari prigodom obilježavanja Međunarodnog dana planina organizirali su 13. IZLET NEPOZNATI PAPUK – Graniti s Rusta.

Pridružili smo oko 9 sati ostalim planinarima na koralu NIK pored mjesta Krajna ( između sela Pušina i Humljani u općini Čačinci).

Većina naših članova odlučilo se na dužu rutu: oko 6 sati na trasi koral NIK – Tromeđa – Rust – Šinato brdo – selo Kokočak.

Ostali su se odlučili za kraću rutu koja je trajala oko 3,5 sata na području grebena Divjakovac.

Pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno djelatnicima Parka prirode Papuk, udruzi “Slavonski planinari” , HGSS-u i Stanici planinarskih vodiča Slavonije. 

Vrijeme nismo mogli bolje poželjeti, tako da se nakon šetnje i gozbe moglo još i zaplesati u country stilu.

Nažalost, imali smo priliku susresti se sa situacijom koja se dešava i među planinarima, ukratko, spašen je život jednog planinara, sudionika izleta, čiji život je spašen -usudimo se napisati- samo odličnom organizacijom i pribranošću svih prisutnih osoba koje su sudjelovali u organizaciji izleta. Hvala svima!

Prenosimo dojam naše planinarke Tijane koje je sudjelovala u spašavanju tog života zajedno sa ostalima:
“Danas je nebitan rezultat, kilometraža, vrijeme uspona i silaska. Danas je bitna činjenica da smo pokazali što znači biti tim i raditi zajedno za dobrobit pojedinca. Ponosna sam biti dio tog tima. Ekipa idemo dalje s jednim neprocjenjivim iskustvom više u nove pobjede i nove avanture.”

Pored nje, o sigurnosti i odlično odrađenoj manifestaciji, pobrinuo se i još jedan naš član, mladi vodič Kristijan.

Tekst i fotografije: vodič Zlatko, Mario i Tijana