Podsjetimo, udruga Slavonski planinari je udruga dobrovoljno udruženih planinarskih udruga, članica Hrvatskog planinarskog saveza sa područja Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema odnosno Osječko-baranjske županije, Virovitičko-podravske županije, Požeško-slavonske županije, Brodsko-posavske županije, Vukovarsko-srijemske županije te šireg područja gradova Daruvara i Novske. Osnovan je radi koordiniranja rada planinarskih udruga i organiziranog planinarskog djelovanja s posebnim naglaskom na prsten slavonskog gorja, a svoje djelovanje temelji na delegiranim pravima i dužnostima članica.

U srijedu, 19.12.2018., u dvorcu „Kutjevo“ u Kutjevu, održana je konstituirajuća sjednica Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti udruge „Slavonski planinari“ na kojoj je sudjelovao i član našeg društva i član Upravnog odbora udruge “Slavonski planinari”, Mario Ripli.

Na izbornoj skupštini Udruge 24.11.2018., u Našicama, za članove Upravnog odbora izabrani su Krešimir Slobodnjak iz Nove Gradiške, Hrvoje Tržić iz Našica, Igor Nađ iz Vinkovaca, Mario Ripli iz Virovitice,Milijan Žulj iz Osijeka, Otmar Tosenberger iz Đakova i Predrag Livak iz Požege.
Na jučerašnjoj sjednici prisutni članovi Upravnog odbora za tajnika udruge su izabrali Otmara Tosenbergera iz Đakova, a za dopredsjednika Hrvoja Tržića iz Našica.
Članovi Nadzornog odbora između sebe su za predsjednicu izabrali Nadu Razumović iz Kutjeva, a za predsjednika Suda časti izabran je Slavko Pokorny iz Daruvara.
Na sjednici je raspravljano o planu rada Upravnog odbora, raspravljeno je desetak tema i usvojeno sedam kvalitetnih prijedloga, a svoj doprinos u radu su dali svi prisutni aktivnim sudjelovanjem u prijedlozima i u raspravama.