U nedjelju, 2. lipnja održani su tradicionalni 14. susreti virovitičkih planinara. Unatoč najavama kišnog vremena, kod planinarske kučice na Brusovima okupilo se 170 planinara i planinarki. Bio je to rekordan broj sudionika, najveći do sada.

Uz domaćine, na susretima su sudjelovali i gosti iz Zagreba, Bjelovara, Lipika, Pakraca, Vrbovca, Daruvara, Kutjeva, Vinkovaca, Našica, Belišća, Slatine, Požege. Na Susretima je dežurao i tim HGSS Stanica Orahovica, srećom bez intervencija.

Nakon okrijepe hranom i pićem koje su pripremili članovi HPD „Papuka“, pozdravnih govora domaćina i predsjednika Slavonskih planinara, krenulo se na planinarske staze. Prva grupa krenula je putem Virovitičkih vidika. Staza je trajala 4 sata. Kraća staza bila je dionica staze Vilinsko oko, od kućice do prvog ribnjaka u trajanju od 2,30 sata. Hodanje stazama bila je prilika za upoznavanje ljepota virovitičkog kraja i uživanje u zdravom kretanju. Također je to bila i prilika za međusobno upoznavanje planinara iz različitih planinarskih društava ali i novih članova HPD „Papuk“ koji je zadnju godinu dana znatno povećao svoje članstvo i to pretežno planinarima i planinarkama mlađe dobi.

Druženje, razmjena iskustva i sklapanje novih poznanstva nastavilo se i po povratku na Brusove uz tradicionalni grah, piće, glazbu i ples. Gosti su na odlasku pozdravili domaćine s obećanjem da se vide i iduće godine, a možda i ranije.

Ana Tomac