Krenuli smo prema Boroviku u 6:30. Došli među prvima u kamp. Počastili se kruhom namazanim mašću ili pekmezom, čajem i kavom. Sve prisutne je pozdravio predsjednik društva domaćina i organizatora PD Đakovo, Ivan Baličević, predsjednik Udruge Slavonski planinari, Predrag Livak, tajnik SP Otmar Tosenberger i glavni tajnik HPS, Alan Čaplar.
Prva, naprednija grupa krenula je u 9:30. Od naših planinara ovdje je krenulo samo dvoje hrabrih – Marija i Kiki. Ostatak „Papukovaca“ bilo je penzionerski raspoloženo . Doduše, 65% stvarno i jesu penzioneri . Staza je bila jako lijepa, neobilježena, šumska, lagano blatnjava, s laganim usponima i silascima (…pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol…) Kratko smo se odmorili kod planinarske kuće „Borovik“ – tek toliko da pokupimo žigove. U kamp smo nazad pristizali između 12:30 i 13 sati, budući da je kolona bila dugačka oko 250 planinara pa se lagano rastegnula.
Čobanac je bio podosta ljut pa smo bili jako žedni. Nismo sudjelovali u igrama već smo šetali oko jezera. Sve u svemu, vratili smo se svi sretni i zadovoljni. Čak i oni koji su ponijeli cipele za ples koje su ostale neobuvene.
Vodič Ana Tomac