POLAZAK: 08:00 sati
MJESTO POLASKA: parkiralište ispred zgrade Županije u Virovitici
PRIJEVOZ: osobna vozila
PRIJAVE i detalji: na 098 637 105, Mario Ripli

OPIS programa domaćina PD “Psunj” Pakrac:
Pohod se održava u znak sjećanja na Domovinski rat i pogibije naših branitelja –
IVANA BEDEKOVIĆA, ANTU ĆURIĆA, FRANJU GAŠPARA, MARIJANA KULHAVOG FOKU, DRAŽENA HUDECA, ŽELJKA NOVOSELA I DARKA PEROŠA.
Prije samog polaska na pohod, ujutro od 9 do 10 sati, sudionici mogu besplatno pogledati stalni postav Muzeja vojne i ratne povijesti. Muzej je na adresi Hrvatskih velikana 3 i nalazi se u bivšoj zgradi stare Gradske vijećnice, iznad sadašnje prostorije Turističke zajednice grada Pakraca.Prijava svih sudionika pohoda obavlja se odmah ujutro pri dolasku, na našem naznačenome INFO pultu, na lokaciji okupljanja.
Polazak na pohod je u 10 sati sa mjesta okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića u Pakracu.
Napominjemo da se parkirna mjesta u Gradu naplaćuju, pa o tome valja voditi računa.
U neposrednoj blizini Trga na kojemu se okupljamo, nalaze se i lokacije bez naplate parkinga.
Iz Pakraca polazimo u organiziranoj koloni uhodanom trasom pohoda. Na kraju ulice Sveti Rok, kod spomen–obilježja našim braniteljima, položit ćemo vijence, zapaliti svijeće i odati počast uz prisjećanje na Domovinski rat.Kosom iznad sela Kraguj i preko planinarskog odmorišta Tromeđa uobičajenim markiranim
planinarskim pravcima nastavit ćemo pješačenje do planinarskog doma Omanovac. Ovim putem želimo napomenuti i skrenuti pozornost da zbog mogućih šumskih radova na koje ne možemo utjecati, može doći dodjelomične promjene pješačke trase i to na dionici Fokine staze od planinarskog odmorišta Tromeđa do pl.domaOmanovac. U planinarskom domu biti će priređen planinarski grah po cijeni od 25,00 kn.
Nakon ručka, planinarsko druženje nastavljamo uz živu muziku.
U propagandnoj ponudi našeg društva ove godine planiramo dnevnik Fokine planinarske obilaznice, dnevnik planinarske obilaznice Planinarski put Psunjem, kartu Psunja u izdanju Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), te druge uobičajene propagandne materijale našeg kraja. Organizirani pješački povratak u Pakrac je u 17 sati, a okupljanje je kod putokaznog stupa postavljenog uz veliku livadu kod planinarskog doma Omanovac. Za planinarski pohod obucite se primjereno vremenskim prilikama i vlastitim potrebama.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.