Nakon odgođenog termina u ožujku, zbog svima znane korone, planirani izlet održali smo jučer (subota, 23. svibnja 2020.).

Na parkiralištu ispred Županije u dogovoreno vrijeme, 8 sati, okupilo nas se je dvanaest. Krenuli smo s nekoliko automobila put naših ribnjaka. Za foto lokaciju odabrali smo ribnjake od prvog do devetog i natrag, foto tema je „Proljetne vode“ Izlet je bio namijenjen svim članovima Društva kojima je pored planinarenja hobi fotografija. Stoga je u prvom planu bilo zamijetiti pravi motiv, a brzina kretanja u drugom planu.

Krenuli smo sa prvog ribnjaka, uz ribiče, preko mostića na poučnu stazu do trećeg ribnjaka. Tu smo napravili pauzu za doručak i kavu. Prije pauze razveselila nas je ptičica ne samo cvrkutom već i strpljivim poziranjem. Netko je javio ima rascvjetalih lopoča i eto nas uz vodu. Nakon okrijepe, krećemo dalje, put devetog ribnjaka, kroz šumu djelom biciklističkom stazom, ali s pogledom na vodu. Mame nas žute perunike, neobične gljive nabranih rubova, odrazi neba i šume u vodi. I usput uživamo u prirodi i lijepom danu sretni da smo krenuli s našim izletom.

Na devetom ribnjaku pauza za ručak kraj lovačko/ šumarske kuće. Tu smo otkrili stabla tulipanovca u cvatu. Vraćamo se uz osmi i sedmi ribnjak. I gle čuda obitelj labudova sa malim „ružnim“ ptićima. Nakon malo kruha kao da smo se sprijateljili, „poziraju“, slijede nas. Obišli smo i Paulov izvor, sretni i zadovoljni vratili se na prvi ribnjak i oko 15 sati krenuli kući.

tekst: Dubravka Sabolić

P.S. Zatekli smo i kornjače koje su baš taj dan slavile Svjetski dan kornjača pa su ih samo rijetki mogli uhvatiti fotoaparatom 🙂

foto: Dunja, Jadranka, Krum, Marija, Ljiljana, Anita, Dubravka, Zvjezdana, Ljiljana T. i Mario. Sudjelovali još Zlatko i Zvjezdan.