HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO PAPUK

organizira PLANINARSKI IZLET:

„MLADENOV USPON“

Park šuma Jankovac – vrh Lapjaka (KT HPO 1.2., 667 m) – PAPUK

22. 6. 2020. godine, ponedjeljak

POLAZAKu 08:00 sati sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici
POVRATAKoko 17:00 za Viroviticu
AKONTACIJA PRIJEVOZA50 kn – autobus 30 sjedala moguće korekcije cijene ovisno o broju prijavljenih
PRIJAVEu tijeku kod vodiča Tomislava Kovača  –  098 963 93 21                          najkasnije do 17. 6. 2020.
UPLATAsrijeda,  17. 6. 2020.,  od 20:00 u prostoriji Društva
HRANA I PIĆEZa vrijeme boravka na stazi iz ruksaka i/ili u restoranu PD Jankovac
OPIS POHODANa sam dan izleta obilježavamo točno godinu dana otkako nas je na planinarskoj stazi neposredno ispod vrha Lapjak zauvijek napustio naš planinar Mladen Kosi. Njemu u čast i hvalu pohoditi ćemo stazu njegovih posljednjih koraka.   Planiran je uspon od Jankovca preko vrha Nevoljaš (vidikovac) do vrha Lapjaka. Povratak istom ili dijelom izmijenjenom stazom, ovisno o uvjetima na terenu i kondicijskoj spremnosti planinara.   Po povratku u Viroviticu kratko stajanje u Cabuni na mjesnom groblju.
KONDICIJSKA ZAHTJEVNOSTUMJERENO TEŠKO;  5 do 7h hoda
TEHNIČKA ZAHTJEVNOSTNEZAHTJEVNO; hodanja, bez upotrebe ruku i pomagala
NAPOMENA
OBAVEZNI PLANINARSKI KOMPLET – OPK: Dio opreme koji bi uvijek trebao biti u ruksaku bez obzira na težinu i trajanje izleta. OPK: Prva pomoć, astrofolija, naglavna svjetiljka, nožić, kompas, zviždaljka, upaljač, svijeća,zamka -uže 6-7 m promjer 5-6 mm, papirnate i vlažne maramice, plastične vrećice, mobitel. OPREMA ZA SVE PLANINARSKE IZLETE – A: Ruksak, planinarske cipele, jakna – vjetrovka, kapa, rukavice, štapovi za hodanje, rezervna odjeća, sunčane naočale.
Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

HPD „Papuk“