Ma idemo! Provodit ćemo sve mjere i Stožera i majke prirode… i jesmo.

Planinari „Papuka“ iz Virovitice te su nedjelje, godine 2021., mjeseca veljače, dana sedmoga u više manjih grupa planinarili Papukom.

Polazak svih grupa bio je od spomen-područja Anđina baraka.

Oni korakom „brži“ krenuli su ranije putem Nevoljaša, preko Padežke ceste, prolazeći pored spomen-ploče našem Mladenu prema vrhu Lapjaku. Tamo su o Hrvatskoj planinarskoj obilaznici educirani novi članovi, a znanje su obnovili i oni nešto stariji članovi. Nakon kraće stanke nastavili su prema Tauberovim stijenama i Starom gradu (uvijek prazno i nigdje domaćina) da bi se spustili na asfaltiranu cestu u Velikoj s pogledom na predivni Planinarski dom „Lapjak“.

Odlučili su malo protegnuti noge asfaltom pa makadamom pored kampa Duboka i uz potok Dubočanku do Tisice gdje prestaje „laganini“ šetnjica i počinje „Sobolov“ uspon (samo on zna zašto se uspon tako naziva). Uspon traje duž cijelog Podlazja i završava na Drenovoj glavi odakle su ubrzo stigli na planinarsku stazu u blizini vidikovca Nevoljaš.

„Brža“ grupa zamalo je stigla jednu od „sporijih“ grupa koja je planinarila od Anđine barake do vrha Lapjaka i istom se stazom vraćala natrag.

Materijali i dojmovi prikupljaju se i pristižu sa svih planinarskih strana i nije nam cilj odati vam sve tajne i užitke planinarenja Papukom. Pridružite nam se i uvjerite se sami! 😉

Zahvaljujemo našim vodičima i svim planinarima!