POHOD “MLADENOVIM USPONOM”

Park šuma Jankovac – vrh Lapjak (KT HPO 1.2., 667 m) PAPUK

22. 6. 2021. (utorak)

POLAZAK u 8:00 sati s parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici

POVRATAK oko 17:00 sati

AKONTACIJA PRIJEVOZA 65 kn, autobus 30 sjedala, moguće su korekcije cijene ovisno o broju prijavljenih.

PRIJAVE u tijeku kod vodiča Tomislava Kovača – 098 963 93 21 najkasnije do 16. 6. 2021.

UPLATA – srijeda, 16. 6. 2021., od 20:00 sati u prostoriji Društva ili putem online bankarstva uplatom na IBAN: HR5324850031100215723 opis plaćanja MLADENOV USPON 2021. – IME I PREZIME PLANINARA

HRANA I PIĆE – Za vrijeme boravka na stazi iz ruksaka i/ili u restoranu PD Jankovac

OPIS POHODA – Na sam dan izleta obilježavamo godišnjicu otkako nas je, na planinarskoj stazi neposredno ispod vrha Lapjak, zauvijek napustio naš planinar Mladen Kosi. Njemu u čast i hvalu pohodit ćemo stazu njegovih posljednjih koraka.

Predviđene su dvije staze, ovisno o sposobnosti planinara.

ZAHTJEVNIJA STAZA:  uspon od Jankovca preko vrha Nevoljaš (vidikovac) do vrha Lapjaka. Povratak istom ili dijelom izmijenjenom stazom, ovisno o uvjetima na terenu i kondicijskoj spremnosti planinara.

NEZAHTJEVNA STAZA: Anđina baraka – Nevoljaš – Lapjak

Po povratku u Viroviticu kratko stajanje na Mjesnom groblju u Cabuni.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID-a 19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno ponijeti masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.