Tekst ću započeti s previše je brojki, u pozitivnom smislu, bilo jučerašnjeg dana, 23. listopada 2021. na području naše pitome Bilogore, od Virovitičkih ribnjaka do naše planinarske kućice „Brusovi“, da bih mogao dati točne podatke, a da nešto ne propustim. Stoga ću se poslužiti magičnim tipkama „copy/paste“ uz određena premještanja te napisati kako smo (HPD „Papuk“) imali veliku čast i zadovoljstvo ugostiti planinare (i oni koji će to tek postati) iz Osijeka i okolnih naselja.

U potpunosti se slažem sa Ksenijom Vilić, „vođom“ tima koja je uspjela napuniti 3 autobusa malih i velikih planinara (170 osoba) iz 7 osnovnih i 4-5 srednjih škola. Bio je to njihov prvi izlet drugog ciklusa Male planinarske škole za Planinarsku skupinu djece i mladih “Dumina” iz PD-a “Zanatlija” Osijek. I baš za prvi izlet odlučili su posjetiti obronke Bilogore.


Bila je to lagana planinarska šetnjica uz vodiče Kseniju (PD Zanatlija Osijek) i domaćina Marija, dok je naša „metla“ bio Goran koji je pazio da ni jedno dijete ne skrene na pogrešan put. Sigurno smo svi koračali znajući kako nas slijedi tim HGSS stanice Orahovica, Damir i Danijel, te da ne moramo brinuti.
Dolaskom do kućice ugostili smo sve sudionike toplim čajem, vatrom i toplim osmijehom, a tolike topline ne bi bilo da nije bilo Željka, Matije, Marija, Luke, Sanje i Helene.


Još smo svi pod dojmom jer ne pamtimo dane kad smo ugostili toliko mladih. Nadamo se da ćemo i sami uspjeti „pridobiti“ djecu i mladež Virovitice da se zaljube u prirodu i zavole planinarenje.

Fotke Matija Turkalj, HPD Papuk.
Tekst: MRipli