Pozivamo vas na planinarski izlet
PAPUK – MALIŠĆAK
30. 1. 2022. godine (nedjelja)

POLAZAK: u 07:30 sati sa parkirališta ispred zgrade županije u Virovitici prema mjestu Velika (Požeško-slavonska županija)
POVRATAK: oko 15:00 za Viroviticu
AKONTACIJA PRIJEVOZA – 100 kn (autobus 30 sjedala)
PRIJAVE I INFO u tijeku kod Mario Ripli – 098 637 105 – najkasnije do 21. 1. 2021.
UPLATA: petak, 21. 1. 2021. od 20 h u prostoriji Društva na Trgu kralja Zvonimira ili putem online bankarstva uplatom na IBAN: HR5324850031100215723 opis plaćanja IZLET MALIŠĆAK 2022. – IME I PREZIME PLANINARA
DUŽINA STAZE: oko 10 km
TRAJANJE HODA: 3 – 4 h
TEŽINA STAZE: ovisno o vremenskim uvjetima – srednja
OPREMA: standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima (planinarski štapovi)
HRANA I PIĆE: iz ruksaka

OPIS STAZE: početna točka je od HEP-ovog odmarališta (300 m) u mjestu Velika kojom se krećemo prema grebenu Turjak po kojemu slijedi uspon do vidikovca Mališćak gdje kratko odmaramo nakon čega nastavljamo do planinarskog skloništa Mališćak (740 m – ručak i zadržavanje min. pola sata). Povratak prema mjestu Velika slijedi preko brda Pliš sa vidicima na mjesto Velika, Požegu, Požešku goru i vrhove planina u BIH.


Voditelj izleta Mario Ripli

Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju. Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.


HPD “Papuk”