SLAVONSKI PLANINARSKI PUT

ZAPADNI PAPUK

LJUTOČ (697 m) – CRNI VRH (865 m)

20. 2. 2022. godine (nedjelja)

POLAZAK u 08:00 sati sa parkirališta ispred zgrade županije u Virovitici
POVRATAK oko 15:00 za Viroviticu
PRIJEVOZ osobnim automobilima – troškovi u dogovoru sa vozačem
PRIJAVE u tijeku kod Gorana Mičića – 098 271 271 najkasnije do 19. 2. 2022.
OPIS PUTA

  • prolazimo kroz Đulovac (247 m) i sela Krivaja i Nova Krivaja do šumarske kuće Skoblar (ovdje ostavljamo vozila) zatim pratimo markacije koje počinju kod šumarske kuće prema usponu kroz Desni jarak i preko Šimleš kose na Crni vrh, te nastavljamo do Ljutoča (697 m) sa kojeg se istim putem vraćamo prema vozilima.
  • STAZA NIJE KRUŽNA –

Crni vrh je najviši vrh zapadnog Papuka. Nalazi se na središnjem dijelu dugačke kose koja se od Vranog kamena proteže prema Voćinu. Vrh je kamenit, posve drukčiji od drugih vrhova u Slavoniji. Na vrhu je HPD Petrov vrh postavio jednostavan maleni metalni kontejner koji služi kao planinarsko sklonište. Stalno je otvoren i omogućava zaklon od nevremena, a i noćenje za četiri osobe.

VRIJEME boravka na stazi 5 – 6 sati DUŽINA STAZE oko 15 km UMJERENO TEŠKA I ZAHTJEVNA

HRANA I PIĆE iz ruksaka

Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo niti vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.

HPD „Papuk“