SJEVERNI VELEBIT

Premužićeva avantura od Zavižana do Zečjaka

Od 17. do 19. lipnja 2022. godine

Polazak 17.6.2022. godine (petak) u 05:00 h sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici.

Povratak 19.6.2022. godine (nedjelja) u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena 550 kn (mogućnost plaćanja u 2 rate).

U cijeni je uračunat prijevoz autobusom, ulaznica za NP Sjeverni Velebit, noćenje u PD Zavižan i Alan.

U cijenu nije uračunata hrana i piće.

Na Zavižanu i Alanu imamo mogućost kupnje pića. Na Zavižanu nemamo mogućnost kupnje hrane, ali imamo mogućnost korištenja kuhinje uz nadoplatu od 10 kn.

Na Alanu se možemo dogovoriti oko hrane (grah, varivo, paprikaš ii već nešto na žlicu).

Prijave kod vodiča Kristijana Paljara na broj mobitela 099 857 5717. Najkasnije do 28. veljače.

Uplata 1. rata 250 kn – 13.4.2022. od 19:00 u prostoriji društva

Uplata 2. rata 300 kn – 18.5.2022. od 19:00 u prostoriji društva

ili online bankarstvom uplatom na IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja IZLET ZAVIŽAN 2022., IME I PREZIME planinara

OPIS TURE

17.6.2022. (petak)

Polazak iz Virovitice u ranim jutarnjim satima. Dolazak u planinarski dom Zavižan u prijepodnevnim satima.

Smještaj u domu uz NAPOMENU – OBAVEZNO ponijeti vreće za spavanje i jastučnice za jastuke koje ćemo tamo dobiti, posluživanje hrane u domu Zavižan NEMA, pića IMA.

Obilazimo vrhove: polazimo od PD Zavižan prema Velikom Pivčevcu (1676 m), nastavljamo prema Velikom Zavižanu (1676 m), prolazimo kroz Velebitski botanički vrt prema Velikoj kosi (1622 m), te se vraćamo do doma Zavižan i vrha Vučjak (1645 m) čime završavamo kružnu stazu oko 15 km.

Druženje prije noćenja u planinarskom domu Zavižan.

18.6.2022. (subota)

Polazak iz planinarskog doma Zavižan tijekom jutra (oko 8h).

Obilazimo vrhove Premužićevom stazom: Gromovača (1676 m), Rossijevo sklonište (1580 m) te završavamo stazu dužine oko 17 km kod planinarske kuće Alan (1340 m).

Smještaj i noćenje u planinarskoj kući Alan gdje je moguća opskrba i usluga prehrane.

19.6.2022. (nedjelja)

Polazak iz PK Alan tijekom jutra. Obilazimo vrh Zečjak (1622 m) nakon čega se vraćamo do autobusa kod PK Alan koji nas prevozi do mjesta Jablanac gdje posjećujemo planinarsku kuću Miroslav Hirtz (26 m) te slijedi kupanac na obližnjoj plaži. Povratak i dolazak u Viroviticu u kasnim večernjim satima.

Ovisno o grupi (brzini grupe) mogućnost je obilaska dodatnih vrhova. Pomoćni vodič je Ana Tomac.

Detaljnije obavijesti i upute oko ture dobiti će svaki prijavljeni član. Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo i vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID-19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju. Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugi opravdani razlog uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe moguće je uz suglasnost vodiča. Ako se prijavi više zainteresiranih od predviđenog broja, formira se lista čekanja. Prijava bez uplate 1. rate ne smatra se valjanom. Prijave za sudjelovanje na izletu rangiraju se prema redoslijedu uplata, a prednost pri prijavljivanju može se dati redovitijim ili sposobnijim članovima i slično. Redoslijed prijava i konačan popis sudionika izleta utvrđuje vodič.

Organizator: HPD „Papuk“