Park prirode Papuk i Slavonski planinari
tradicionalno obilježavaju Međunarodni dan planina

najavljuju i pozivaju vas u nedjelju, 11. prosinca 2022., na

IZLET NEPOZNATI PAPUK I KRNDIJA
Prošlost i sadašnjost na razmeđu Krndije i Papuka (radni naziv izleta)

POLAZAK:  11. 12. 2022., u 07:45 sati sa parkirališta ispred zgrade županije u Virovitici.

PRIJEVOZ – vlastiti prijevoz (do mjesta okupljanja, cca 65 km – 1 h vožnje).

PRIJAVE I INFO u tijeku kod Mario Ripli – 098 637 105 najkasnije do 7.12. radi pravovremenog osiguranja logistike.

TRAJANJE HODA: 5 h.

TEŽINA STAZE:  nije tehnički zahtjevna no molimo da se za ovaj izlet prijave samo oni planinari koji su kondicijski spremni i opremljeni za moguće lošije vremenske uvjete – kišu i snijeg.

OPREMA: standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima obavezno ponijeti čeonu svjetiljku (planinarski štapovi, rezervna odjeća). 

HRANA I PIĆE: iz ruksaka, a Park prirode Papuk osigurava jednostavan obrok za najavljene sudionike!

PLAN I PROGRAM ORGANIZATORA:

Okupljanje od 9 do 9:30 sati kod lugarnice Zdenčina, oko 6 km jugozapadno od centra Orahovice. Asfaltnom cestom prema kamenolomu Radlovac, kod skretanja a.c. u lijevo odvojiti se desno na makadam (na stupu će biti oznaka MDP) pa dalje usporedo s pogonima za separaciju kamena do mosta na Radlovačkoj rijeci. Odmah nakon mosta je križanje i lugarnica Zdenčina.

Predviđena je samo jedna službena i vođena kružna staza: vrijeme hoda oko 5 sati – starim planinarskim putom, pored partizanskog groblja, uz potok do križanja šumskih cesta ispod Oštre glave, cestom pa prosjekom do vrha Točak, oštri spust do ceste kod kamenoloma Hercegovac, uspon do Starog grada i spust do Sibovca te povratak pored ostatka rimskog mosta pa preko Rastove kose i Malog visa. Napomena: osim jednog strmijeg spusta, staza nije tehnički zahtjevna no molimo da se za ovaj izlet prijave samo oni planinari koji su kondicijski spremni i opremljeni za moguće lošije vremenske uvjete – kišu i snijeg.

Nakon povratka s hodanja, Park prirode Papuk osigurava jednostavan obrok za najavljene sudionike!

Prigodni pečat, letak, vodiči izleta i dežurstvo HGSS-a su osigurani.

Planinarsku odjeću i obuću (uključivo protukišnu) obavezno ponijeti (rezervna odjeća u vozilu). Od opreme je obavezno ponijeti čeonu svjetljku, a svakom su preporučeni planinarski štapovi.

Moguće su promjene u programu i trasi, primarno zbog promjene vremenskih prilika, a informacije o njima biti će objavljene na web i FB stranici SP.