Planinarski izlet 23. ZIMSKI POHOD NOVSKIM BRDOM 15. 1. 2023. godine (nedjelja)

POLAZAK: nedjelja, 15. 1. 2023., u 6:30 sati sa parkirališta ispred zgrade Županije u Virovitici 

PRIJEVOZ: minibus 20 sjedala 

CIJENA: 17 EUR (moguće korekcije cijene ovisno o broju prijavljenih). U CIJENI prijevoz autobusom. 

PRIJAVE i INFO Mariju Ripliju, 098 637 105 NAJKASNIJE DO PONEDJELJKA, 9. 1. 2023.! 

UPLATA za ovaj izlet isključivo online bankarstvom na IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja IZLET NOVSKA, IME I PREZIME planinara 

POTVRDU O UPLATI dostaviti na mail: marioripli1978@gmail.com

PROGRAM DOMAĆINA PD-a ZMAJEVAC NOVSKA: 

8:30 – 9:15 h – okupljanje i doručak sudionika ispred kućice na Novljanskom jezeru 

9:30 h – polazak pohoda zapadnim obroncima Psunja (Novsko, Brestačko i Kričko brdo) 

13:30 h – početak ručka u kućici na Novljanskom jezeru 

16:30 h – okvirni završetak pohoda i povratak u Novsku 

PONUDA HRANE I PIĆA DOMAĆINA: 

Doručak i topli čaj – gratis Ručak: sarma – 5 EUR

PLANIRANE STAZE

cca 3,5 h hodanja – Jezero-Gradina-Skresinac-izvor Novljančice-Jezero 

cca 4,5 h hodanja – Jezero-Gradina-Skresinac-Zmajevac-izvor Novljančice-Jezero 

TEŽINA STAZE: ovisno o vremenskim uvjetima – srednja 

OPREMA: standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima 

HRANA I PIĆE NA STAZI: iz ruksaka 

 Dakle, dvije mogućnosti, dužu od cca 19 km koja ide na vrh Zmajevac dok se kraća na jednom dijelu odvaja i vraća na jezero nakon cca 3,5 sati hoda. 

Organizator pohoda je PD Zmajevac Novska, a za siguran boravak na stazama pobrinuti će se planinarski vodiči njihovog društva.

Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu HPS-a. Također potvrđuje da pristupa izletu na vlastitu odgovornost svjestan/svjesna opasnosti od mogućih nezgoda i ozljeđivanja te da u takvom slučaju neće ni na koji način teretiti Društvo i vodiča. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet. Na izletu mogu sudjelovati isključivo i samo osobe koje nemaju respiratornih simptoma, koje nisu oboljele od COVID-19, koje nisu u samoizolaciji ili nisu bili u kontaktu s osobama koje su oboljele ili su u izolaciji. Sve aktivnosti se provode poštujući fizičku distancu. Ne preporuča se dijeljenje hrane i vode. Svatko konzumira samo ono što je ponio sa sobom. Obavezno imati kod sebe masku i rukavice te sredstva za dezinfekciju. Ako prijavljeni član odustane od sudjelovanja na izletu novac se ne vraća osim u iznimnim situacijama (bolest, smrtni slučaj, samoizolacija ili drugi opravdani razlog uz predočenje dokumentacije). Povrat novca odobrava se na sastanku Izletničke sekcije na prijedlog vodiča izleta, a uz suglasnost Izvršnog odbora. Prenošenje uplata na druge osobe moguće je uz suglasnost vodiča. Ako se prijavi više zainteresiranih od predviđenog broja, formira se lista čekanja. Prijave za sudjelovanje na izletu rangiraju se prema redoslijedu uplata, a prednost pri prijavljivanju može se dati redovitijim ili sposobnijim članovima i slično. Redoslijed prijava i konačan popis sudionika izleta utvrđuje vodič.