Planinarska tura

ČVRSNICA

16. 6. – 18. 6. 2023.

Vrijeme i mjesto polaska: petak 16. 6. 2023. u 5,00 sati ispred zgrade Županije

Povratak : nedjelja 18. 6. 2023. u kasnim večernjim satima

Prijevoz: Autobus s 20 mjesta

Cijena:  80 eura (u cijenu uključen prijevoz, smještaj u Planinarskom domu Orlova stina Blidinje, Planinarskom domu Vilinac i ulaznice).

Prijave: Mari Vidović na broj  099 733 66 45 do 5. travnja 2023.

Prijava vrijedi uz uplatu akontacije u iznosu od 20 eura, a ostatak iznosa uplatiti do 10. lipnja 2023.

Uplata prema dogovoru na adresi  Društva Trg kralja Zvonimira 5, Virovitica ili uplatom na

IBAN: HR5324850031100215723, opis plaćanja-izlet Čvrsnica te ime i prezime planinara.

Hrana: u vlastitoj organizaciji, a po želji izletnika moguća organizacija večere

Oprema: standardna planinarska – prilagođena vremenskim uvjetima (gojzerice, štapovi, rezervna odjeća, zaštita od kiše i vjetra, prva pomoć, naglavna lampa, osobna, zdravstvena i planinarska iskaznica).

Vodiči: Dalibor Bilić i Mara Vidović

PROGRAM TURE:

Prvi dan: Polazak u 5 h, vožnja do Blidinja sa stajanjem u Jajcu (obilazak tvrđave, katakombi, slapa, Plivskog jezera). Dolazak u Blidinje, smještaj u Planinarski dom Orlova stina (po želji obilazak stećaka, jezera, druženje i večera u Hajdučkim vrletima)

Drugi dan: Doručak te polazak u 8 h prema Planinarskom domu Vilinac (2000m) stazom Velika – Vitlenica – Jezero Crvenjak – Hajdučka vrata – Vrh Vilinac – Planinarski dom Vilinac. Trajanje staze: 7-8 sati hoda s pauzama. Težina staze: kondicijski srednje teško, tehnički nije zahtjevno. Smještaj u Planinarski dom Vilinac te večera i druženje po želji.

Treći dan: doručak i u 7.30 h polazak prema vrhu Pločno (2228 m), grupa koja ne želi uspon na Pločno nastavlja prema Masnoj Luci gdje nas čeka autobus za polazak prema Virovitici. Trajanje staze: 7-8 sati hoda s pauzama Težina staze: kondicijski srednje teško, tehnički nije zahtjevno

Povratak u Viroviticu uz usputna stajanja.

Program je okvirni te su moguće izmjene u skladu sa situacijom na terenu ili nepredviđenim okolnostima, a ostale detalje vezane za izlet dobiti će naknadno svi  prijavljeni izletnici.

Svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke  i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, te da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka vodiča. Vodič zadržava pravo izmjene programa izleta prema vremenskim uvjetima na terenu kao i otkazati izlet.