Nova suradnja HPD-a Papuk i Malih planinara Osnovne škole Suhopolje podržana vrijednom donacijom HEP-a Kad se male ruke slože, sve se može! Dokazuje to i suradnja Hrvatskog planinarskog društva Papuk i Osnove škole Suhopolje. Imajući na umu potrebu za promicanjem planinarenja i kretanja po prirodi za mlađu populaciju, pišemo zajednički projekt te dobivamo podršku kroz donaciju HEP-a koji prepoznaju potrebu i važnost istoga. Tako društvo Malih planinara Osnovne škole Suhopolje kroz projekt uspijeva ostvariti svoje ciljeve, te kroz ovu vrijednu donaciju odlazi na posljednji izlet ove nastavne godine u Moslavačku goru.

Na početku izleta predsjednik HPD-a „Papuk“ Mario Ripli učenicima kao iznenađenje dijeli planinarske dnevnike na ostacima utvrde Garić grada. Nakon obilaska i istraživanja utvrde iz 13. stoljeća, kreće tura po Moslavačkoj gori. Na vrhu Humka (488 m) učenici u svoje dnevnike lupaju prvi žig Hrvatske planinarske obilaznice te slijedi kratka pauza i gablec iz ruksaka s pogledom na grad Kutinu te obronke Psunja i Papuka.

Nakon uživanja na odmorištu koje je vrlo edukativno i cool postavljeno na samome vrhu, nastavljamo hodanje do Bele Crkve. Ostaci nekadašnje crkve Blažene Djevice Marije u narodu zvane Bele Crkve i samostana smješteni su podno najvišeg vrha Moslavačke gore u klancu potoka Kamenjače s kojim se kasnije i pobliže upoznaje nekolicina učenika.

U klancu male planinare čekaju novi izazovi, hodanje po klimavom kamenju preko potoka, dosta strmih uspona i spustova te izazovno penjanje uz pomoć sajli.

Svi uspješno prolaze postavljenu rutu te stižu na cilj rute duge 11 km jezero Mikleuška.

Kako su se planinari proveli i prošetali svoje nove majice sa logom planinarskog društva koje su dizajnirali u suradnji s akademskom ilustratoricom i street art umjetnicom Teom Jurišić pogledajte u galeriji.

Zahvalna na ovoj vrijednoj suradnji sa HPD-om Papuk, voditeljica sekcije Malih planinara Oš Suhopolje

Irena Gredelj Peisker