Još je bila noć, kada su na izlet prema planu krenula dva kombi vozila u kojima se smjestilo 17 članica i članova HPD Papuk. Tijekom puta se polagano razdanjivalo i počeo se ukazivati sunčani dan. Napravili smo malu stanku na jednom odmorištu kako bi popili kavu, nakon koje smo nastavili laganom vožnjom stigli do polazišta za hodnju. Početna točka je bila u selu Svetice, kod Pavlinskog samostana.

Prije samog polaska naša Dubravka nas je upoznala sa poviješću samostana. Nakon toga krenuli smo u hodnju prema našem odredištu vrhu Vodenica. Uz put su se nizale zanimljive kuće rađene od drveta koje su tipične za ovaj kraj, te prekrasni vidici, ali i prvo cvijeće kojega je bilo u izobilju. Nakon početnog dijela po asfaltom putu, došli smo do kraja sela Breznik gdje započinje uspon kroz šumu po šumskoj cesti koji je kasnije nastavio nešto strmijom šumskom stazom. Ubrzo smo došli na sam vrh Vodenica koji se nalazi okružen većinom brezovom šumom.

Nakon odmora, utiskivanja žigova u obilaznice i obveznog fotografiranja krenuli smo istim putem natrag prema kombi vozilima koja su u međuvremenu dovezena u selo Breznik. Kombijima smo potom otišli do obližnjeg grada Ozlja, gdje smo uz Dubravkin prikaz upoznali i obišli Stari grad Ozalj dom obitelji Zrinskih i Frankopana i sa kojega se pružaju prekrasni vidici, te hidroelektranu Munjaru koja je zaštićeni spomenik kulture.

Nakon obilaska, sada već pomalo gladni, otišli smo do obližnje pizzerije na ručak i okrjepu, nakon koje smo se zaputili prema Virovitici gdje smo se vratili u nakon zalaska sunca koje nam je taj dan pravilo društvo i učinilo na izlet ljepšim. 

vodič Javor B.